Druk overleg om plan Flevokust te redden

LELYSTAD • Do 12 december 2013 | 23:06 • Donderdag 12 december 2013 | 23:06
De collegepartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen ChristenUnie en SP in Lelystad zijn in gesprek om het plan Flevokust aan een meerderheid te helpen. De partijen hebben donderdagavond overleg gevoerd. Alle vier zien de voordelen van de komst van een containerhaven en bedrijventerrein aan de Lelystadse kust, maar willen garanties dat de risico's van het plan acceptabel zijn.

Volgens VVD-fractievoorzitter Evert Marseille is besproken of de zorgpunten kunnen worden weggenomen. Hij verwacht niet voor maandagavond duidelijkheid. VVD, PvdA, CU en SP hebben samen 18 zetels, een zetel genoeg voor een meerderheid.

De andere collegepartij, de Inwonerspartij, zat niet aan tafel. De IPL stelde dinsdag een reeks voorwaarden waaraan het plan moet voldoen. Volgens fractievoorzitter Luc Baaten is er sinds dinsdag niets aan het plan veranderd. Hij is zwaar teleurgesteld als CU en SP komende dinsdag ineens toch voor Flevokust stemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel