Geen meerderheid voor Flevokust

LELYSTAD • Di 17 december 2013 | 22:52 • Dinsdag 17 december 2013 | 22:52
Het plan Flevokust heeft het niet gehaald in de gemeenteraad van Lelystad. Tegen de verwachting in stemde PvdA-raadslid Emmy van der Kleij tegen de komst van de containerhaven.

Teleurgesteld, kwaad en geschokt zijn de eerste reacties nadat het plan Flevokust is verworpen door de raad. PvdA-fractievoorzitter Henk Soomers is ziedend, omdat één van zijn raadsleden niet meestemde met de rest van de partij en dus tegen Flevokust was. Daardoor was er onverwachts een meerderheid in de raad tegen de plannen voor een bedrijventerrein.

VVD-fractievoorzitter Evert Marseille is teleurgesteld dat de PvdA het uiteindelijk op het laatste moment liet afweten. Chris van Veluwen, fractievoorzitter van de ChristenUnie, zegt geschokt te zijn na de ontwikkelingen van dinsdagavond. Tot maandagavond was er volgens hem niks aan de hand en zou iedereen van de PvdA voor Flevokust stemmen. Van der Kleij wilde na afloop van de raadsvergadering haar afwijkende stemgedrag niet toelichten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel