OM mag verder met grote hypotheekfraudezaak

FLEVOLAND • Do 19 december 2013 | 11:55 • Donderdag 19 december 2013 | 11:55
Het Openbaar Ministerie is wel ontvankelijk in een grote hypotheekfraudezaak en mag de zaak dus voortzetten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdagochtend bepaald.

In de zaak staan 13 verdachten terecht voor onder meer valsheid in geschrifte en het witwassen van crimineel geld. Daarbij zijn vier Almeerders en twee Lelystedelingen betrokken. Onder de Almeerders is een advocate. Ook wordt een notaris verdacht die in Almere kantoor hield.

De advocaten van de verdachten vonden dat het OM niet-ontvankelijk moest worden verklaard, omdat het OM verschillende fouten zou hebben gemaakt. Zo had het openbaar ministerie informatie uit een ander opsporingsonderzoek niet had mogen gebruiken voor deze zaak. Ook zouden de verhoren rondom een belangrijke getuige niet volgens de wet zijn verlopen.

Volgens de rechtbank zijn de gebreken niet dusdanig ernstig dat het OM niet verder zou mogen met de zaak. De zaak wordt naar verwachting in maart 2014 voortgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel