Hof: verdachten schuldig aan dood grensrechter

ALMERE • Do 19 december 2013 | 14:05 • Donderdag 19 december 2013 | 14:05
Zes van de zeven verdachten in de grensrechterzaak zijn volgens het gerechtshof in Leeuwarden schuldig aan het medeplegen van doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat bleek donderdag tijdens de uitspraak in het hoger beroep over de zaak van de dood van de Almeerse grensrechter.

Volgens het hof kwam Nieuwenhuizen om het leven door voetbalgeweld, niet door een genetische afwijking zoals de verdediging aanvoerde. De verdachten zijn dan in grote lijnen tot dezelfde straffen veroordeeld als door de rechtbank in Lelystad.

De minderjarige verdachten Soufyan B., Othman K., Fady F. en Ibrahim C. zijn veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie, waarvan delen voorwaardelijk. Yassine D., krijgt 1 jaar jeugddetentie, hij was 15 ten tijde van het incident, jonger dan de rest. De voetbalvader, de enige meerderjarige verdachte, moet nog steeds 6 jaar de cel in.

Voor één minderjarige pakte het vonnis wel anders uit: Mohamed K. is alleen veroordeeld voor openlijke geweldpleging en krijgt daarvoor 1 jaar jeugddetentie in plaats van de eerder opgelegde 2 jaar.


Lees hier de volledige uitspraak van Yassine D:
uitspraken.rechtspraak.nl

Lees hier de volledige uitspraak van Mohamed K:
uitspraken.rechtspraak.nl

Lees hier de volledige uitspraak van de voetbalvader:
uitspraken.rechtspraak.nl

Lees de volledige uitspraken van Soufyan B., Othman K., Fady F. en Ibrahim C.:
uitspraken.rechtspraak.nl
uitspraken.rechtspraak.nl
uitspraken.rechtspraak.nl
uitspraken.rechtspraak.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel