Grote brand verwoest bedrijf

ZEEWOLDE • Za 21 december 2013 | 9:09 • Zaterdag 21 december 2013 | 9:09
Een grote brand zaterdag bij landbouwmechanisatiebedrijf Weevers in Zeewolde. Het bedrijf aan de Landbouwweg brandde volledig af. Het sein brand meester is rond tien uur gegeven, twee uur na het uitbreken van de brand. In de vuurzee zijn twee honden verbrand.

De rookpluim met daarin asbestdeeltjes trok over het industrieterrein richting Biddinghuizen. De gemeente onderzoekt waar de asbestdeeltjes zijn neergekomen en laat dat gebied dan schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden totdat alles is opgeruimd.

De brandweer zag bij aankomst al dat de loods niet meer te redden was. Daarom is er geprobeerd om de landbouwvoertuigen op het terrein te redden en omliggende gebouwen te behoeden voor de vlammen. Volgens de brandweervoorlichter is dat gelukt.

De gemeente Zeewolde meldt dat de afsluiting van de Baardmeesweg is opgeheven. Rondom het terrein van de brand zijn nog wel wegen afgesloten. De burgemeester van Zeewolde was in de ochtend aanwezig en laat via Twitter weten dat dit een "triest begin is van de kerstvakantie".



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel