"Van der Kleij moet zetel teruggeven"

LELYSTAD • Za 21 december 2013 | 10:51 • Zaterdag 21 december 2013 | 10:51
Raadslid Emmy van der Kleij uit Lelystad zou haar zetel terug moeten geven aan de Partij van de Arbeid. Dat vindt voorzitter Martin Wiegertjes van de PvdA Flevoland. Van der Kleij stapte deze week uit de PvdA-fractie in de Lelystadse gemeenteraad, nadat er een vertrouwensbreuk was ontstaan met de rest van de fractie over haar stemgedrag tegen het project Flevokust. De gewestelijk voorzitter vindt het onterecht dat ze nu als Lijst Emmy van der Kleij in de raad blijft.

Het ontslag van Teun Nijdam uit de PvdA-fractie in Noordoostpolder vindt Wiegertjes terecht. In het PvdA-reglement staat dat iemand niet tegelijk actief mag zijn bij een andere partij. Nijdam werd uit de fractie gezet omdat hij lijsttrekker wordt voor de Partij van vrije Poldermensen.

Voorzitter Wiegertjes vindt beide gevallen overigens incidenten. Hij ziet geen aanleiding om bij de afdelingen in te grijpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel