Veel lokale partijen in verkiezingsstrijd

LELYSTAD • Di 24 december 2013 | 15:54 • Dinsdag 24 december 2013 | 15:54
Tien lokale partijen willen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad. Van die tien zijn er acht nieuw in de Lelystadse politiek. Dit meldt de gemeente Lelystad. Opvallende nieuwkomer is de Partij van der Kleij.

Emmy van der Kleij verliet vorige week de lokale PvdA-fractie omdat zij tegen de ontwikkeling van het industrieterrein Flevokust stemde waardoor de ontwikkeling stopgezet werd. De PvdA was juist de trekker van dit bouwproject. Naast Partij van der Kleij die is ontstaan uit onvrede is er nog zo'n partij die een gooi wil doen naar een raadszetel op 19 maart: de Lijst Simon Polman. Polman verliet deze raadsperiode de SP omdat hij weigerde zijn vergoeding af te dragen aan de partijkas.

Groep Hop heeft zich ook ingeschreven en wil kiezers verleiden met gratis internet in heel Lelystad en het afschaffen van de gemeentelijke belastingen. Andere lokale partijen zijn de Partij voor Lelystad, Lelystads Belang, Bindend Lokaal Lelystad, Opa Plus en Zuivere Politiek Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel