Minister akkoord met sluiting nachtapotheek

LELYSTAD • Di 4 februari 2014 | 20:01 • Dinsdag 4 februari 2014 | 20:01
Minister Schippers van Volksgezondheid vindt de sluiting van de nachtapotheek in Lelystad geen probleem, zolang apothekers zeven dagen per week en 24 uur per dag aan hun zorgplicht voldoen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven.

Het Kamerlid wilde weten of zorgverzekeraars bij apothekers moeten afdwingen dat er ook in Lelystad 's nachts medicijnen verkrijgbaar zijn. Sinds januari moeten cliënten 's nachts naar Almere voor medicijnen, omdat de apothekers de nachtopening te duur vinden.

De minister antwoordt dat apothekers zelf mogen bepalen hoe ze de zorg organiseren. Zij stelt dat patiënten niet altijd hoeven te reizen, want bij spoed worden medicijnen thuisbezorgd. De minister laat het aan de Nederlandse Zorgautoriteit en Inspectie voor de Gezondheidszorg over om te bepalen of de apotheken aan hun zorgplicht voldoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel