Kringloopwinkel door brand verwoest

ALMERE • Za 15 februari 2014 | 14:51 • Zaterdag 15 februari 2014 | 14:51
De winkel van de Stichting Kringloopfabriek in Almere Buiten is zaterdagmiddag door brand verwoest. Het vuur in de winkel aan de Oliemolenstraat brak rond kwart voor drie door nog onbekende oorzaak uit.

In verband met de hevige rookontwikkeling werden omwonenden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden. Dat gebeurde via NLAlert en politieauto's die door de wijk reden.

De brandweer van Almere werd bij de bestrijding van het vuur geholpen door collega's uit onder meer Lelystad, Noordoostpolder en Huizen. Om kwart over vier werd het sein brand meester gegeven. Volgens de brandweer was het vuur door de harde wind moeilijk te bestrijden. Wel kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar achterliggende panden.

Het tankstation aan de overkant van de straat had uit voorzorg alle pompen afgesloten. In verband met de brand was de Polderdreef enige tijd afgesloten voor alle verkeer.

Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen. Ook is er niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op 20 februari zou in het pand aan de Oliemolenstraat een executieveiling worden gehouden. Deze was georganiseerd door de Belastingdienst. De volledige inventaris van de kringloopwinkel zou te koop worden aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel