Kinderopvang wil subsidie gemeente Almere niet terugbetalen

ALMERE • Do 10 april 2014 | 10:51 • Donderdag 10 april 2014 | 10:51
Kinderdagverblijf MaiKids in Almere is het niet eens met een besluit van de gemeente om 10.000 euro subsidie terug te vorderen. Het stapte daarom naar de bestuursrechter. Het geld is verstrekt in de jaren 2010 tot 2012 voor een training van de medewerkers. Daardoor is de kinderopvang een gecertificeerde instelling geworden.

Achteraf stelt de gemeente dat het bedrijf zich niet aan de regels voor de subsidieverstrekking heeft gehouden. Zo is er niet gemeld dat er andere opleiders zijn ingeschakeld dan opgegeven bij de subsidieaanvraag. Bovendien ging het om twee medewerkers van het dagverblijf zelf, die hun collega’s hebben getraind. De gemeente had bepaald dat het externe opleiders moesten zijn.

Volgens het dagverblijf maakt het niet uit, omdat de interne opleiders gediplomeerd zijn om dat werk te doen. De bestuursrechter doet binnen zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel