PVV in Staten niet in vertrouwenscommissie

FLEVOLAND • Wo 16 april 2014 | 21:18 • Woensdag 16 april 2014 | 21:18
De PVV in Provinciale Staten voelt zich door de andere fracties buiten spel gezet, waardoor zij niet meedoet aan de vertrouwenscommissie die oordeelt over de herbenoeming van commissaris van de koning Leen Verbeek.

Volgens Statenlid Chris Jansen is er maandagavond in een vergadering door de andere partijen unaniem besloten dat zijn PVV geen deel zou uitmaken van de commissie. De andere fracties bestrijden dat. Zij stellen dat de PVV maandag zonder afmelding bij het overleg ontbrak. Jansen noemt dit onzin omdat de PVV zich wel had afgemeld bij de Griffier.

Omdat het onwerkbaar zou zijn dat alle 12f partijen in de vertrouwenscommissie zitting zouden nemen, zijn alleen VVD, PvdA, CDA, SP, PvdD en D66 vertegenwoordigd. De PVV ging niet in op het voorstel om zichzelf alsnog kandidaat te stellen voor de commissie. Na de zomer moet over de herbenoeming van Verbeek worden besloten.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel