Drie lintjes uitgereikt in Zeewolde

Zeewolde 25 april 2014
Tijdens de traditionele lintjesregen in Zeewolde zijn drie inwoners koninklijk onderscheiden.

Het gaat om het echtpaar Thiele, die vrijdag zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. En de heer Hendrik de Vries, oud wethouder, die zich na vrijdag zelfs Ridder in de Orde van Oranje Nassau mag noemen. Burgemeester Gerrit-Jan Gorter mocht hen vrijdagochtend in Paviljoen de Verbeelding het lintje opspelden.

De drie lintjes dit jaar zijn er een stuk minder dan de afgelopen jaren. In 2013 kregen er namelijk nog negen inwoners van Zeewolde een lintje en in 2012 nog zes.

Wie kregen er een lintje en waarom?
De heer Hendrik de Vries
Is al bijna 50 jaar vrijwilliger, met name op het gebied van zorg. Van Jongerenwerk in Gelderland tot de Stichting Palliatieve Zorg Veluwe en verschillende functies bij het Sint Jansdal. Voor dit ziekenhuis zorgde hij voor een samenwerking met een ziekenhuis in Ghana. Ook was De Vries 12 jaar lang voorzitter van Scouting Jan Wandelaar in Zeewolde en inmiddels benoemd tot erevoorzitter.

Mevrouw Thiele-Sijbom
Zet zich al jaren in voor de sport. Zo was ze samen met haar man bijna 25 jaar vrijwilliger voor de Holland Thriatlon Almere. Ook was ze betrokken bij de oprichting van Volleybalvereniging Zeewolde en de Avondvierdaagse in het dorp. Ook nu is ze nog actief. Mevrouw Thiele-Sijbom is onder meer samen met haar man koster bij de Rooms-Katholieke Parochie Sterre der Zee. En daar staan zij samen achter de bar na afloop van de kerkdiensten.

De heer G.J. Thiele
Is al sinds 1977 actief als vrijwilliger bij diverse organisaties en sportieve evenementen. Hij was bijvoorbeeld vrijwillig ambulancechauffeur en medeoprichter van de ambulancedienst in Zeewolde. Hij is nu nog als vrijwilliger actief voor een dochteronderneming van de ANWB, voor hen brengt hij vervangend vervoer naar reizigers die in het buitenland gestrand zijn.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer