15 inwoners krijgen lintje

Almere 25 april 2014
Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft vrijdagochtend bij 14 inwoners van Almere een lintje opgespeld. Dat gebeurde in de Almeerse Schouwburg, waar de gelukkigen met een smoesje naar toe waren gelokt.

In totaal kregen 15 mensen een lintje, maar meneer Schooten moest de felicitaties door de telefoon ontvangen, vanwege een vakantie in Portugal. Het ging om 12 mensen die zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau en drie die zich na vrijdag Ridder in de orde van Oranje Nassau mogen noemen.

De gemeente Almere wil de komende jaren graag meer lintjes uitdelen, want Jorritsma vindt 15 voor een grote stad als Almere "een beetje weinig." De gemeente gaat het daarom makkelijker maken om mensen voor te dragen. Ook gaan ze bijeenkomsten organiseren waar mensen worden geholpen bij het invullen van de formulieren.

Wie kregen er een lintje en waarom?

Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Schooten

Al ruim 20 jaar lid van de volkstuinvereniging ‘de Flevotuin’.

De heer Van Baren
Kaasmaker en sinds 2002 op vrijwillige basis koster bij het kerkencentrum Goede Rede. Ook stelt van Baren opslagruimte beschikbaar voor het Meubel- en witgoedloket en het VoedselLoket Almere.

Mevrouw Truus Warrink-Wientjes
Begon als vrijwillige peuterleidster bij de Vrije Peuterspeelzaal in Almere Haven.
Ook actief als vrijwilliger bij Stichting Stad en Natuur en het Internationaal Hulpfonds.

De heer Bosma
Officier van het Leger des Heils, voorganger bij de diensten in Zorgcentrum Buitenhage, vrijwilliger voor het CDA en scoutinggroep Con Tutti in Almere.

De heer Faber
Initiatiefnemer, cameraman, regisseur, producent en editor bij de Stadsomroep. Maakt als cameraman ook films die tentoonstellingen van architectuurcentrum Casla ondersteunen.

De heer Fontijn
Vrijwilliger in vele functies bij schietverenigingen, onder andere bij de Flevoschutters in Almere.

De heer Van Schieveen
Naast mantelzorger, vrijwilligerswerk voor de Vereniging van Postzegel Verzamelaars Almere en gids in het Natuurpark Lelystad voor het Flevo-landschap

De heer Van Ree
Eerstelijns helper voor oud-militairen, toezichthouder Volkstuinvereniging ‘De Flevotuin’ en voorzitter van Ouderenvereniging Oase in Almere. Hij sorteert per jaar zo'n 250.000 postzegels voor Kerk in Actie. Deze worden verkocht aan verzamelaars en de opbrengst gaat naar het goede doel.

De heer Visser
Zette zich in voor het G-voetbal in Almere. Organiseerde trainingen, wedstrijden en bracht zelfs spelers thuis. Huismeester en penningmeester van Stichting Paladijn, deze Almeerse stichting geeft een thuis aan jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Vrijwilliger bij het Klokhuis/Kindercasla en betrokken bij het Breed Overleg WMO.

Mevrouw Steenstra
Zette in Almere Haven eerste Montessorischool op, vrijwilligerswerk voor verschillende kerkelijke organisaties.

De heer Klaas Jongejan
Raadslid in Almere van 2002 tot 2014 voor de VVD. Actief voor KWF kankerbestrijding, het 5-mei festival en het Parkhuys.

Mevrouw Esajas
Actief voor de Almeerse zangverenging Sinafir, zette in Suriname de opleiding Logopedie op en hielp met het verschepen van Windesheim meubilair van Almere naar Paramaribo. Ook bestuurslid voor de stichting Vrienden van Suriname in Flevoland.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Meneer Stanley Veldwachter

Veel vrijwilligerswerk zoals wiskundehuiswerk-begeleider. Is ook beschermheer van Mammaecare Body & Mind, een stichting die het taboe rondom borstkanker bij allochtone vrouwen probeert te doorbreken. Oprichter en voorzitter van Stichting Flevoland voor Suriname. Actief voor het Zeister Zendingsgenootschap en inmiddels voorzitter.

De heer Offerman
Vrijwilligerswerk voor stichting Mijn Eigen Thuis, Mytylschool de Trappenberg en bestuursfuncties voor verschillende andere stichtingen waaronder de Almeerse Stichting Annemieke Timmerman en Woonmere. Organiseerde een reis naar Disneyland Parijs voor alle 120 leerlingen van de Mytylschool vanwege een jubileum.

De heer Martin Sinke
Was 12 jaar raadslid in de gemeente Almere. Van 1998 tot 2006 voor de VDD en van 2010 tot 2014 voor fractie Sinke/Almere Liberaal. Was daarnaast voorzitter van een heleboel verenigingen. Zoals; de Eerste Korfbalverenging Almere, voetbalclub AS’80, de Almeerse afdeling van het Rode Kruis en stichting Belang Jeugd en Gezin Almere.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer