Militair blijft achter tralies voor doodslag baby

ALMERE • Ma 28 april 2014 | 11:32 • Maandag 28 april 2014 | 11:32
De Almeerse soldaat die verdacht wordt van het doden van zijn zoontje en een poging tot doodslag op zijn dochtertje blijft tot aan zijn rechtszaak achter de tralies. Dat heeft de militaire rechtbank in Arnhem besloten. De advocaat had om voorlopige vrijlating gevraagd.

Het Openbaar Ministerie denkt dat het jongetje in juni 2012 overleed door schudden. In september vorig jaar werd zijn zusje in zorgelijke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Artsen wisten het vijf weken oude meisje te redden. Zij is onder toezicht van jeugdzorg gesteld, maar mag in juni terug naar haar moeder.

De verdachte houdt vol geen geweld te hebben gebruikt. Volgens hem speelt een genetische ziekte een rol bij de dood van zijn zoontje en de bijna-dood van zijn dochtertje. Tijdens zijn rechtszaak zullen drie deskundigen hierover hun mening geven. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 16 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel