Man trekt mes op Bevrijdingsfestival

Almere 6 mei 2014
Man trekt mes op Bevrijdingsfestival
Man trekt mes op Bevrijdingsfestival
Man trekt mes op Bevrijdingsfestival
Man trekt mes op Bevrijdingsfestival
Tijdens het Bevrijdingsfestival in Almere heeft tijdens een vechtpartij een man een groot mes getrokken. Volgens de politie was het opstootje voorbij toen agenten ter plekke kwamen. Wel is het mes aangetroffen en was het slachtoffer nog aanwezig. Die besloot geen aangifte te doen. Het is niet bekend wie de dader is. Ook is de aanleiding van de ruzie niet bekend. De organisatie van het festival zegt dat zoiets niet te voorkomen is, wanneer er zoveel mensen bij elkaar zijn.

Op beelden die op internet rondgaan is te zien hoe één van de omstanders het mes van de vechtende mannen pakt en dat er door omstanders wordt geroepen "geef aan de beveiliging".

Over de hele dag zijn er naar schatting 100.000 mensen naar het Bevrijdingsfestival gekomen. Volgens de organisatie en de politie was de sfeer over het algemeen gemoedelijk en hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Wel heeft de politie vijf aanhoudingen verricht, waaronder voor openbare dronkenschap, belediging en winkeldiefstal.

De politie heeft maandagavond wel de toegang tot het terrein afgesloten. Er kwamen zo veel mensen op het concert van Racoon af, dat de politie het niet verantwoord vond om nog meer publiek op het terrein toe te laten.

Vanwege het steeds grotere succes van het Bevrijdingsfestival in Almere denkt de organisatie na over uitbreiding. Barry Bouquet wil bekijken of er meer pleinen in Almere bij het festival betrokken kunnen worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer