Wachttijd schuldhulpverlening Lelystad loopt op

FLEVOLAND • Di 6 mei 2014 | 12:30 • Dinsdag 6 mei 2014 | 12:30
Lelystedelingen die gebruik willen maken van schuldhulpverlening moeten steeds langer wachten voordat ze geholpen worden. Dat blijkt uit het jaarverslag van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Die organisatie voert de schuldhulpverlening uit voor Lelystad, Dronten en Zeewolde.

Volgens directeur Rik Bovenberg komt de langere wachttijd omdat de dossiers steeds ingewikkelder worden. Mensen hebben bijvoorbeeld niet alleen maar financiële problemen, maar kampen ook met een verslaving of relationele problemen. Doordat de gemeente Lelystad minder geld over heeft voor de aanpak van schuldhulpverlening, kunnen er per jaar steeds minder mensen uit die gemeente worden geholpen door het MDF.

In Dronten en Zeewolde is er geen sprake van een toename van de wachttijd. Zeewolde heeft de afgelopen drie jaar zelfs extra geïnvesteerd in schuldhulpverlening en kent daardoor geen wachttijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel