Lely-kenner Voigt ontdekt dagboekpagina's

LELYSTAD • Za 10 mei 2014 | 0:09 • Zaterdag 10 mei 2014 | 0:09
Cornelis Lely-kenner Ed Voigt heeft twee dagboekpagina's van Lely ontdekt. Hij vond de pagina's tussen documenten in het Nationaal Archief. De Lelystedeling stond na zijn vondst op zijn benen te trillen. Al jaren verzamelt hij informatie over onder andere de reizen die Lely heeft gemaakt.

Voigt exposeert kopieën van de dagboekfragmenten samen met ander materiaal uit zijn collectie tijdens de Open Monumentendag op 13 september. De organisatie van deze dag is zo enthousiast over de ontdekkingen dat de landelijke opening in Lelystad wordt gehouden.

In de dagboekpagina's heeft Lely geschreven over reizen naar Amerika. Hier heeft hij verschillende lezingen gegeven. Informatie hierover was nog niet eerder bekend. Ingenieur Lely is vooral bekend door zijn plan voor de inpoldering van de Zuiderzee, waardoor hij de grondlegger van Flevoland kan worden genoemd.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel