Bijna helft inwoners voelt zich soms onveilig

FLEVOLAND • Vr 6 juni 2014 | 12:15 • Vrijdag 6 juni 2014 | 12:15
Inwoners van Almere voelen zich onveiliger dan inwoners van andere grote steden. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente en het CBS.

46% van de Almeerse ondervraagden geeft aan zich wel eens onveilig te voelen. Landelijk gezien is dat percentage in grote steden 42%. Het gaat dan om plaatsen met meer dan 100.000 inwoners.

Ten opzichte van vijf jaar geleden blijkt wel dat Almeerders zich iets veiliger zijn gaan voelen. Zo wordt in eigen buurt minder vermijdingsgedrag vertoond. Dat betekent dat mensen minder vaak omrijden of omlopen om onveilige plekken te vermijden.

Andere opvallende punten uit het rapport:
* Er zijn in 2013 meer Almeerders die vinden dat hun buurt het afgelopen jaar achteruit is gegaan.

* Almere Haven en Almere Hout worden door bewoners als het veiligst ervaren. In het centrum en Stad Oost voelen bewoners zich juist vaker onveilig.

* Het functioneren en beschikbaarbeid van de politie wordt slechter beoordeeld dan landelijk gemiddeld.

* Inwoners geven hun eigen buurt gemiddeld het rapportcijfer 7,0. Landelijk gezien in grote steden is dit 7,2.

* Er is ook gekeken naar sociale aspecten.Hondenpoep zorgt voor veel overlast. Verkeersoverlast is in Almere juist minder dan in andere steden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel