Bezoekers kozen op laatste moment voor Flevoland

Flevoland 9 juni 2014
Topdrukte tijdens zonnig Pinksterweekeinde
Het mooie weer tijdens het pinksterweekend was voor een groot deel van de bezoekers reden om op het laatste moment te beslissen naar Flevoland te komen. Dit blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland langs verschillende campings, attracties en evenementen in de provincie.

Zowel camping De Voorst in Kraggenburg als camping 't Urkerbos op Urk spreken van een "lekker gevuld" terrein. Veel boekingen kwamen pas in de laatste week voor Pinksteren binnen. Ook bleven gasten vanwege het mooie weer langer dan gepland.
Zowel bij Batavia Stad in Lelystad als bij attractiepark Walibi in Biddinghuizen waren bezoekersaantallen boven verwachting. Hoge temperaturen zorgen normaal gesproken juist voor minder bezoekers. Exacte aantallen wil het park niet geven.

Aviodrome in Lelystad geeft ook geen cijfers. Volgens een woordvoerder is warmte geen goed museumweer en was het aantal bezoekers daar heel gemiddeld. Ook de Orchideeënhoeve in Luttelgeest had last van de warmte. Hier kwamen zo'n 1700 bezoekers. Dat is ruim de helft minder dan het vorige pinksterweekend toen het juist erg regenachtig was.Op het evenement De Opwekking in Biddinghuizen kwamen 60.000 mensen af. Autoweek Live in Lelystad wist ruim 18.000 bezoekers te trekken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer