Woensdag overleg superprovincie met oppositie

FLEVOLAND • Di 10 juni 2014 | 20:21 • Dinsdag 10 juni 2014 | 20:21
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken gaat woensdag om de tafel met de regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen GroenLinks en D66 om te praten over de vorming van de superprovincie. De fractievoorzitters en de woordvoerders van de vier partijen schuiven aan.

In de Tweede Kamer heeft minister Plasterk een meerderheid voor de voorgenomen fusie van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Maar in de Eerste Kamer is die meerderheid er niet. Plasterk gaat nu steun zoeken bij de oppositie.

GroenLinks en D66 zijn niet tegen een bestuurlijke herindeling van Nederland. Maar deze partijen missen bij het kabinet een heldere visie op de rest van bestuurlijk Nederland. Daar willen ze duidelijkheid over. Ook hebben GroenLinks en D66 hun eisen over de taken die de nieuwe superprovincie moet krijgen en de financiën die daar bij horen.

De provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland zijn onlangs uit het overleg met minister Plasterk gestapt. Ze willen niet worden samengevoegd op de manier zoals het kabinet dat wil.

Reacties van Flevolandse Statenleden:








WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel