Ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Noordoostpolder 16 juni 2014
Ontslagen op komst
Bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land verliezen vanaf begin 2015 363 mensen hun baan. Het gaat om functies in de huishoudelijke hulp. Oude en Nieuwe Land is de belangrijkste zorgaanbieder in de Noordoostpolder en op Urk. Omdat de gemeenten vanaf 1 januari 2015 veel zorgtaken overnemen van het Rijk en daar minder budget voor krijgen, wordt de zorg anders ingedeeld.

De gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland verlengen het contract voor huishoudelijke hulp niet met Zorggroep Oude en Nieuwe Land. In plaats daarvan willen de gemeenten een bemiddelingsbureau voor de huishoudelijke hulp. Mensen hebben geen indicatie meer nodig om daar hulp aan te vragen. Op die manier zou de zorg voor alle inwoners toch worden gewaarborgd.

Wethouder Hennie Bogaards van Noordoostpolder betreurt de vele ontslagen. Volgens haar is dit een grote klap voor alle betrokkenen. Er wordt nog bekeken of het ontslagen personeel via het bemiddelingsbureau weer aan het werk kan. Dat zal dan wel tegen andere voorwaarden zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer