Bijna 30.000 boetes op de A6 dit jaar

FLEVOLAND • Vr 20 juni 2014 | 14:56 • Vrijdag 20 juni 2014 | 14:56
Bijna 30.000 boetes zijn er de eerste vijf maanden van dit jaar uitgedeeld bij snelheidscontroles op de A6.

In totaal vonden er 78 verschillende snelheidscontroles plaats en werd er 380 uur geflitst. Vooral bij wegwerkzaamheden op de A6 werd er vaak te hard gereden. Op die plek werd op verzoek van Rijkswaterstaat extra gecontroleerd om het voor de wegwerkers veiliger te maken.

Volgens Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid helpen de controles daar zeker bij: “We zien dat als we een tijdje op een punt staan dat de automobilist het weet en dat er dan langzamer gereden wordt. Dat is de bedoeling van onze controles. Langzamer rijden, dan is het veiliger voor de andere weggebruikers en de wegwerkers."

Hoeveel geld de staat heeft opgehaald, is niet bekend. Het bedrag ligt in ieder geval boven de 830.000 euro. Dat is het bedrag dat de beboete automobilisten zouden moeten betalen als elke boete er eentje was voor de minimale snelheidsovertreding waarvoor je een boete kan krijgen.

Overzicht van plaatsen waar vaak gecontroleerd is:




Bekijk hier een overzicht van alle snelheidscontroles.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel