"Door kritiek beter plan vliegveld"

LELYSTAD • Zo 22 juni 2014 | 17:30 • Zondag 22 juni 2014 | 17:30
De kritiek uit Flevoland op de vliegroutes voor Lelystad Airport heeft geleid tot een beter plan, waardoor er veel minder gehinderden zijn dan eerst werd gedacht. Dat neemt niet weg dat in de toekomst gezocht moet worden naar verdere verbeteringen. Dat zegt kabinetsadviseur Hans Alders in een interview met Omroep Flevoland.

Deze week praat de Tweede Kamer over de uitbreidingsplannen van het vliegveld, die door Alders zijn uitgewerkt. Alders is zich bewust van het verzet in met name Biddinghuizen en Dronten. Hij stelt dat het verzet heeft geleid tot betere vliegroutes. Verdere verbeteringen zullen in de praktijk op haalbaarheid moeten worden getest.

Alders benadrukt verder dat uit prognoses van de luchtvaartsector zelf blijkt dat Lelystad Airport vanaf 2018 moet worden ontwikkeld, omdat de groei van Schiphol anders in de knel komt.

De geschiedenis van de uitbreiding van Lelystad Airport hebben we vastgelegd in een speciale tijdlijn met tekst, foto's en video's. Die tijdlijn vind je hier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel