Luttelgeest langzaam in actie tegen schaliegas

Luttelgeest 2 juli 2014
Luttelgeest langzaam in actie tegen schaliegas
Dorpsbelang Luttelgeest is tegen boringen naar schaliegas. Dat verklaarde de vereniging woensdagavond tijdens een bijeenkomst in het dorp. Dorpsbelang vindt op basis van de informatie die nu bekend is over schaliegas dat eventuele voordelen van de boringen niet opwegen tegen de negatieve gevolgen. Het bedrijf Cuadrilla wil in Luttelgeest en Marknesse proefboringen doen om daarna uit te breiden in de rest van Noordoostpolder en een deel van Dronten.

Te laat
De discussie over schaliegas is al ruim een jaar gaande en verschillende protestgroepen hebben al flink van zich laten horen. Ook de Tweede Kamer heeft al besloten dat minister Kamp door mag gaan met zijn onderzoek naar de effecten van schaliegas. Zienswijzen daarop kunnen nog ingediend worden door bezorgde dorpsbewoners, maar dat kan maar tot 9 juli. Toch vindt dorpsbelang niet dat deze discussie te laat op gang komt.

Te vroeg
Er waren zelfs dorpsbewoners in de zaal aanwezig die vinden dat dorpsbelang dit standpunt te vroeg inneemt. Zij willen eerst antwoord op de vraag wat nu precies de effecten van schaliegasboringen zijn en niet meteen de deur dicht gooien. Volgens dorpsvoorzitter Richard Westveer zit het niet in de aard van de mensen in Luttelgeest om actie te voeren. Hij wijst erop dat de procedures al lopen en dat nu het moment is om je mening te laten horen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer