Werkstraffen voor inbraak bij Staatsbosbeheer

EMMELOORD • Do 3 juli 2014 | 12:29 • Donderdag 3 juli 2014 | 12:29
Drie jongemannen uit Emmeloord en een jongen uit Zwartsluis zijn veroordeeld tot werkstraffen voor een inbraak in een kantoor van Staatsbosbeheer aan de Hopweg in Bant.

Op 21 maart dit jaar stalen ze daar een geldkist met inhoud uit de kluis en knipten ze de bliksemafleider af. Ze verklaarden dat ze voor de inbraak met een hele groep in het Kuinderbos aan het 'chillen' waren. In een opwelling besloot het viertal, in de leeftijd van 20 tot 24 jaar de kraak te zetten. Eén van hen werkte destijds bij de boswachterij en wist zodoende van de kluis. Hij kreeg dan ook de hoogste straf: 140 uur werkstraf onvoorwaardelijk. De anderen kregen 120 en 140 uur, waarvan een deel voorwaardelijk. Ook moeten ze Staatsbosbeheer 2600 euro schadevergoeding betalen.

Overigens werd er in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw ingebroken bij het pand van Staatsbosbeheer. Dit keer werden er verschillende voertuigen en apparaten gestolen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel