"Afrikanen blijven afdingen op mijn banden"

LELYSTAD • Ma 7 juli 2014 | 6:31 • Maandag 7 juli 2014 | 6:31
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, maandag Robeo banden in Lelystad.

De versleten autobanden die Nederlanders achterlaten bij de garage leveren nog goede handel op voor het Lelystadse bedrijf Robeo. Veel van de banden kunnen nog geëxporteerd worden naar het buitenland waar men het minder nauw neemt met bijvoorbeeld de profieldiepte.

De meeste banden gaan naar Afrika. En dat betekent ook Afrikaans onderhandelen. Nadat het contract is getekend wordt er toch nog een paar keer over de prijs gediscussieerd door de klant voor een nog betere deal. Robeo heeft op het moment 120.000 autobanden op het terrein liggen. Doel is om over twee jaar 1 miljoen banden per jaar in te zamelen. Banden die te slecht zijn voor export worden gerecycled.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel