"We willen glamping over de hele wereld verspreiden"

Emmeloord 14 juli 2014
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, maandag Dutch Wood Work in Emmeloord.

De eigenaar van het bedrijf houdt wel van vakantie in de natuur, maar niet van kamperen. Daar moeten meer mensen last van hebben dacht hij. Er werden luxe tenten ontwikkeld met een interieur van steigerhout. Iedereen een eigen kamertje, een luxe keuken, badkamer en toilet. Tentzeil erover en je hebt toch het kampeergevoel. Het zogenoemde 'Glamping' oftewel 'Glamerous Camping'.

Het bedrijf uit Emmeloord was één van de eerste met dit concept en het is een succes in binnen- en buitenland. Campingeigenaren kopen de tenten en laten ze installeren zodat ze die het hele seizoen aan vakantiegangers kunnen verhuren. De luxe tenten zijn dan ook vooral terug te vinden in Frankrijk, Italië en Spanje.

Dutch Wood Work ziet mogelijkheden tot groei, want ook verder weg is er interesse. Nieuwe klanten komen uit de Verenigde Staten, China en Australië. Als Afrika daar straks ook bij gerekend kan worden kan het bedrijf het hele jaar door werken omdat het dan niet meer aan het seizoen gebonden is.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer