"We brengen straks halal sexspeeltjes op de markt"

Almere 18 juli 2014
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven. De laatste is Scala Playhouse in Almere.

Het bedrijf verkoopt van alles op het gebied van 'plezier voor volwassenen'. Lingerie, dvd's, maar ook seksspeeltjes in alle soorten en maten. En crisis of niet, het gaat goed met de zaken. Per dag gaan er 30-35.000 producten de deur uit. Scala Playhouse levert aan winkeleigenaren en webshops in de Verenigde Staten, China, Rusland en Europa.

Volgens het bedrijf blijft het altijd zaak om in te spelen op de trends. Het boek 'Vijftig Tinten Grijs' zorgde voor een toenemende vraag naar aan kinky producten. En momenteel is Scala Playhouse bezig met de ontwikkeling van een halal productielijn. Door de manier van produceren en het gebruik van bepaalde grondstoffen mogen die producten verkocht worden aan mensen die volgens de Koran leven, zo redeneert het bedrijf. Of het een gat in de markt is moet nog blijken.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer