Gemeente heeft ruzie over straatverlichting

DRONTEN • Do 17 juli 2014 | 21:09 • Donderdag 17 juli 2014 | 21:09
De gemeente Dronten heeft een bedrijf dat de nieuwe lantaarnpalen en verlichting moet leveren voor de rechter gesleept. Sinds begin dit jaar zou de gemeente geleidelijk overgaan op LED verlichting om 50 % op de energiekosten te besparen.

Maar het project ligt stil omdat het bedrijf een goedkopere lamp en paal wil leveren dan volgens de gemeente is afgesproken. Volgens de gemeente Dronten zijn die niet van gelijkwaardige kwaliteit. De gemeente is naar de rechter gestapt die in september uitspraak doet. Het bedrijf in kwestie wil niet reageren.

Vorig jaar raakte de gemeente ook al in conflict met een aannemer over de bestrating in de wijk De Gilden. Die aannemer kon toen niet de stenen leveren die de gemeente wilde hebben en er kwam geen akkoord voor goedkopere stenen.

Volgens de gemeente is dit een probleem dat steeds vaker voorkomt. Juist daarom was er duidelijk in de aanbesteding exact vastgesteld welke lamp geleverd moest worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel