Zo'n 1000 mensen bij stille tocht voor Almeerse broers

ALMERE • Ma 28 juli 2014 | 17:16 • Maandag 28 juli 2014 | 17:16
Zo'n duizend mensen hebben maandagavond in het centrum van Almere meegelopen met de stille tocht voor de twee broers Miguel en Shaka Panduwinata. Zij kwamen om bij de vliegramp in Oekraïne.

De stille tocht begon en eindigde op het Stadhuisplein en werd voorafgegaan door twee karts van Kartcentrum Lelystad. Miguel was lid van de kartschool. Aan het eind van de stille tocht hielden nabestaanden en burgemeester Jorritsma een toespraak. Jorritsma zei te hopen dat de saamhorigheid die er nu is blijft bestaan. Vervolgens werden witte ballonnen opgelaten ter ere van Miguel en Shaka, en konden deelnemers het condoléanceregister tekenen.

Donderdag is er in de Almeerse Filmwijk een stille tocht voor een gezin dat ook is omgekomen bij de ramp. Adinda van Muijlwijk, Emile van Muijlwijk en Vicky Kardia woonden tot twee jaar geleden in de Filmwijk en het gezin was kort voor de ramp nog op bezoek bij oude vrienden in Almere. De gemeente zal ook bij deze stille tocht helpen met de organisatie.






WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel