Zeewoldenaar richt vereniging voor rolstoelcurling op

ZEEWOLDE • Zo 3 augustus 2014 | 15:10 • Zondag 3 augustus 2014 | 15:10
Erik Wallenburg uit Zeewolde is bezig een vereniging op te richten voor rolstoelcurling. Nederland kent zes curlingverenigingen, maar een vereniging voor rolstoelers is er nog niet.
Wallenburg zit zelf in een rolstoel en maakte eerder dit jaar bekend dat hij rolstoelcurling op de kaart wil zetten en hij kreeg genoeg positieve reacties om nu een vereniging op te richten.

Hij krijgt daarbij ondersteuning van Sportservice Flevoland en op 27 september organiseert hij een kennismakings-clinic bij Leisure World Ice Center in Dronten. Door een vereniging op te zetten kunnen de rolstoelcurlers meedoen aan wedstrijden.

Deelname aan de Paralympics is volgens Wallenburg nog wat hoog gegrepen maar op termijn wil hij naar wedstrijden in het buitenland. Grootste verschil tussen curling en rolstoelcurling is dat er geen vegers zijn en dat er gemengde teams van mannen en vrouwen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel