"Voorkeur voor aankoop bestaande bouw"

LELYSTAD • Wo 13 augustus 2014 | 13:19 • Woensdag 13 augustus 2014 | 13:19
Het gaat nog niet hard met de verkoop van de 54 nieuwbouwwoningen op het terrein van het gesloopte kantoorpand De Waterwijzer in Lelystad. Dat zegt Jeroen Klinkert van bouwbedrijf Van Wijnen. Van de eerste veertien huizen zijn er na zo'n twee jaar zeven verkocht. De verwachting is dat begin 2015 de eerste paal voor het project naast het winkelcentrum Lelycentre de grond in gaat.

Over de hele linie trekt de vraag naar nieuwbouw aan, maar Lelystad blijft in dat opzicht nog wat achter. Dat komt volgens Klinkert vooral door de concurrentie van de bestaande bouw. "Er worden nogal wat woningen in de prijsklasse tussen de 140.000 en 170.000 euro aangeboden en kopers kunnen behoorlijk onder de vraagprijs iets vinden,'' legt hij uit.

Aan de locatie ligt het volgens Klinkert niet. "Dichtbij de winkels en de nodige voorzieningen, de plek in de bestaande stad is juist een sterk punt.'' Als er elf huizen zijn verkocht, wordt er met de bouw gestart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel