"Meisjes tijdens 'fotoshoots' gedwongen tot seks"

Emmeloord 27 augustus 2014
"Meisjes tijdens 'fotoshoots' gedwongen tot seks"
De Bonifatius mavo in Emmeloord waarschuwt ouders voor verdachte fotoshoots. Daarbij zouden meisjes tussen de 12 en 16 jaar tot seksueel contact gedwongen worden. Tenminste twee meisjes van een andere middelbare school in Emmeloord zijn via Facebook door drie jongemannen voor fotosessies uitgenodigd.

Het is niet duidelijk op welke school de meisjes zitten. Na enkele ontmoetingen zouden de fotoshoots uitgemond zijn in seksueel contact. Toen de meisjes weigerden, werd het contact met deze jonge mannen onplezierig en zouden bedreigingen zijn geuit. De politie is op de hoogte gesteld.

De Bonifatius mavo roept ouders per brief op om het onderwerp met hun kinderen te bespreken. Op het Emmelwerda College gaan mentoren in gesprek met de leerlingen. Het Zuyderzee College stuurt ook een brief met een waarschuwing aan de ouders.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat tienermeisjes in de Noordoostpolder tijdens fotosessies worden gedwongen tot seks. Dat op basis van een onderzoek dat donderdag is ingesteld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer