Staten bezorgd over financiën Nieuw Land

Lelystad 4 september 2014
Staten bezorgd over financiën NieuwLand
Provinciale Staten maken zich grote zorgen over de situatie bij het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Ze hebben twijfels of het museum en het archief de financiën wel op orde hebben.

Met ruim 1,4 miljoen euro is de provincie de grootste subsidiegever van Nieuw Land. Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de provincie kritiek op de begroting, omdat die op tal van punten rammelt. SGP en PVV vroegen zich openlijk af of Nieuw Land wel 'in control' is.

Gezien de zorgelijke situatie zijn de Staten boos dat ze door het college van Gedeputeerde Staten niet eerder zijn geïnformeerd. Gedeputeerde Lodders moet binnenkort in een brief aan de Staten aangeven wat er aan de hand is. Lodders was woensdag bij een commissievergadering niet aanwezig vanwege een werkbezoek in het buitenland.

Het sombere beeld dat in de Provinciale Staten wordt geschapen over museum Nieuw Land in Lelystad, klopt niet. Dat zegt interimdirecteur Peter Verdaasdonk. Volgens hem is er een positieve prognose voor dit jaar en het jaar erop.

Volgens Verdaasdonk wordt er aan een situatie gerefereerd die in mei aan de orde was. Er zijn strubbelingen en directiewisselingen geweest maar inmiddels zouden die zijn opgelost. De bestuurder betreurt de meningen van de politici. Verder zegt hij de bezoekersaantallen sinds eind juni weer aanzienlijk zijn aangetrokken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer