"Almere maakt geen deel uit van jihadistenregio"

Almere 5 september 2014
Annemarie Jorritsma
Almere maakt geen deel uit van een jihadistenregio. Dat zegt burgemeester Jorritsma van Almere. Zij ontkent dat in haar stad veel jihadisten en sympathisanten wonen die actieve banden onderhouden met andere jihadisten in Utrecht, Hilversum, Zeist en Huizen. Dagblad Trouw meldde dat vrijdagmorgen.

Jorritsma vindt het vervelend dat Almere steeds genoemd wordt als plaats waar veel jihadisten zijn. Het is slecht voor het imago van de stad en het bezorgt inwoners ten onrechte een gevoel van onveiligheid.

Volgens Trouw wonen in jihadistenregio's veel mensen die willen afreizen naar Syrië en Irak, of er net zijn geweest. Volgens Jorritsma heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Almere niet op een lijst staan met gemeenten waar extra op gelet moet worden. De NCTV doet tegenover de pers geen uitspraken over de lijst, maar een woordvoerder laat weten dat de gemeente vertrouwd kan worden.

Jorritsma heeft al vaker gezegd dat er geen signalen zijn dat er in Almere jihadisten verblijven, onder meer toen Almere eerder dit jaar in het AD een 'jihadistenstad' werd genoemd.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer