Horeca Nederland eist actie tegen illegale barretjes

URK • Di 9 september 2014 | 15:03 • Dinsdag 9 september 2014 | 15:03
Horeca Nederland eist dat de gemeente Urk optreedt tegen illegale barretjes in het dorp. Dat was de inzet van een rechtszaak in Lelystad dinsdagmiddag. Volgens de belangenorganisatie van de horecabedrijven op Urk doet de gemeente niets tegen oneerlijke concurrentie. In illegale barretjes kunnen jongeren goedkoop drinken en zijn de regels minder streng dan in de gevestigde horeca.

Volgens de gemeente is er geen structureel probleem. De illegale barretjes worden niet gezien als horeca, maar er wordt wel degelijk gecontroleerd. En als er iets is, treedt de gemeente op.

Horeca Nederland heeft eerder in 2011 een rechtszaak over deze kwestie gewonnen. Dat heeft niet geleid tot een gewenste actie door de gemeente. Horeca Nederland hoopt dan ook dat de rechter nu een duidelijke uitspraak doet, die ook voor andere gemeenten geldt. Het probleem van de illegale bars komt in meer plaatsen voor.

De rechtbank Lelystad doet tussen nu en zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel