Icedôme definitief van de baan

Almere 22 september 2014
Icedôme
De bouw van het schaatscomplex Icedôme in Almere Poort gaat definitief niet door. Het consortium achter de plannen heeft besloten zichzelf op te heffen. Het is ze namelijk niet gelukt voldoende investeerders te vinden.

Begin juni werd de komst van Icedôme al uiterst onzeker toen de KNSB besloot het vertrouwen in de plannen op te zeggen. De schaatsbond had Icedôme op het oog als locatie voor wedstrijden en trainingsfaciliteiten voor topsporters. Nadat de KNSB zich terugtrok gaf het consortium nog aan "onverminderd positief" te zijn en het schaatscomplex alsnog te willen realiseren.

Maar de bouwbedrijven BAM en Van Wijnen die het consortium vormden hebben nu besloten de stekker eruit te trekken. "Het boek Icedôme is definitief dicht" laat directievoorzitter Cees van Bemmel van Van Wijnen weten. "Het was een brug te ver" voegt hij daar aan toe.

De oorspronkelijke initiatiefnemer Folkert Buiter zegt al maanden niet meer bij de plannen betrokken te zijn. Vanwege een zware oogoperatie heeft hij rust moeten nemen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer