Daders mislukte liquidatie bedreigden persoon bij A6

ALMERE • Di 4 november 2014 | 18:13 • Dinsdag 4 november 2014 | 18:13
De verdachten die zaterdagochtend betrokken waren bij de mislukte liquidatie in Almere Poort hebben tijdens hun vlucht nog een persoon bedreigd met een vuurwapen. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in de uitzending van Opsporing Verzocht.

De verdachten hadden het gemunt op twee inzittenden van een Volkswagen Golf. Na een explosie kwam die auto tot stilstand op de Poortdreef, waarna de auto onder vuur werd genomen door de verdachten vanuit een BMW. Daarbij raakte één man ernstig gewond, het andere slachtoffer kwam met de schrik vrij.

De verdachten reden naar de snelweg en op de oprit naar de A6 bedreigden ze een andere automobilist. De BMW werd later in een steegje in Muiderberg uitgebrand teruggevonden. De verdachten zouden verder gevlucht zijn in een bordeauxrode Volkswagen Transporter met gestolen kenteken.

De politie gaat er vanuit dat de schietpartij een gerichte aanslag in het criminele circuit was. De zaak lijkt verband te houden met eerdere afrekeningen in Amsterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel