Actie voor sekseneutrale wc's op scholen

Flevoland 10 november 2014
Scholen in actie voor sekseneutrale wc's
Twee leerlingen en een docent van het Scholengemeenschap Arcus in Lelystad, het Helen Parkhurst College en het Echnaton in Almere hebben een actiepakket aangevraagd voor de nationale wc-actie. Dat laat het COC weten, de organisatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

De landelijke actie woensdag staat in het teken van zogenoemde genderneutrale toiletten op scholen. Volgens initiatiefnemers COC en Transgender Netwerk Nederland moeten transgenders op school naar een toilet kunnen zonder te moeten kiezen voor een meisjes of jongens-wc. Dit blijkt een groot probleem voor hen. In het actiepakket zitten speciale stickers met daarop een meisje, een jongen of allebei. Die kunnen op de wc's in de scholen worden geplakt.

Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere heeft namens de Partij Voor Nederland inmiddels vragen gesteld aan de minister van Onderwijs Jet Bussemaker. Hij is tegen de actie van het COC. Van Klaveren zegt dat de sekse feitelijk niet verandert als iemand nog geen geslachtsveranderende operatie heeft gehad. Het kamerlid wil van de minister weten of zij de subsidie aan het COC gaat korten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer