Flevolandse PvdA-ers voelen zich geschoffeerd

Flevoland 13 november 2014
Voorzitters van de lokale PvdA-fracties in Flevoland vinden dat zij ruim voldoende op straat en op de werkvloer te vinden zijn. Ze reageren daarmee op de aanbevelingen uit een intern rapport van de partij. Een onderzoekscommissie oordeelt daarin dat het beleid van de PvdA weer meer van onderaf, dus uit de samenleving zou moeten komen.

Fractievoorzitter Jan Klop van PvdA/GroenLinks in Zeewolde zegt zich totaal niet aangesproken te voelen. De Zeewolder fractie staat volgens hem geregeld op de markt, legt allerlei werkbezoeken af en zoekt waar nodig mensen thuis op. Hij vindt de oproep om meer de straat op te gaan een schoffering van raadsleden in het algemeen. Volgens Klop zijn alle raadsfracties in Zeewolde zeer betrokken bij de samenleving.

Suzanne Stoop uit Dronten plaatste demonstratief vanaf de straat een bericht en foto op Twitter. In een andere tweet suggereert ze dat vooral PvdA-partijvoorzitter Spekman eens wat vaker de straat op zou moeten gaan.

Haar collega Rien van der Velde spreekt van een flapdrol-opmerking. Hij denkt dat bij elke partij wel een paar politici rondlopen die van de samenleving vervreemd zijn. PvdA/Groenlinks in Noordoostpolder weet volgens hem heel goed wat er lokaal speelt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer