Van Klaveren gaat samenwerken met anti-Europese partij

ALMERE • Do 13 november 2014 | 21:20 • Donderdag 13 november 2014 | 21:20
Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere gaat met zijn partij VoorNederland (VNL) samenwerken met de Britse partij UKIP. Donderdag waren voorman Nigel Farage en Van Klaveren in Brussel om de samenwerking te beklinken.

UKIP ziet Europa niet zitten en laat duidelijk weten dat het Verenigd Koninkrijk zich uit Europa moet terugtrekken. Verder staat de partij voor het stoppen van massa-immigratie en het verlagen van de belastingen.

De samenwerking zal bestaan uit het uitwisselen van informatie waar beide partijen iets aan hebben. Eerder probeerde PVV-leider Geert Wilders toenadering te vinden bij de Britten, maar Farage vond Wilders te extreem. UKIP nam later het initiatief om contact te leggen met VoorNederland. Van Klaveren zat eerder voor de PVV in de kamer, maar stapte uit de partij vanwege de minder Marokkanen uitspraak van Wilders eerder dit jaar.

Foto: VNL (via Twitter)




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel