PVV wil opheldering over misstanden verzorgingshuizen

Almere 14 november 2014
De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over misstanden in verzorgingshuizen. Aanleiding is een uitzending van het tv-programma Pauw afgelopen woensdag. Daarin vertelde een vrouw dat haar oma in een verzorgingshuis in Almere drie dagen met een gebroken heup had rondgelopen.

De PVV vraagt aan burgemeester en wethouders waarom niet eerder is vastgesteld dat de vrouw medische hulp nodig had. De partij wil verder weten hoe het college herhaling denkt te voorkomen.

De PVV wil ook informatie over het aantal vrijwilligers dat door bezuinigingen in Almeerse verzorgingshuizen wordt ingezet en aan welke voorwaarden die moeten voldoen.


Het verpleegtehuis in kwestie valt onder Zorggroep Almere. Die laat in een reactie weten behulpzaam te zullen zijn bij de beantwoording van eventuele vragen. Verder neemt de zorggroep Almere nadrukkelijk afstand van de situatie zoals die is geschetst in de tv-uitzending en in de vragen van de PVV. Volgens de zorggroep liggen de feiten anders, maar kan vanwege de privacy niet verder op het individuele geval worden ingegaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer