"College heeft gelogen over Berechja"

Urk 2 december 2014
Willard Woord
Het college van b en w op Urk heeft gelogen over de slechte financiële situatie van het Berechja College. Dat zegt Willard Woord, voormalig SGP-raadslid. Volgens Woord was het college wel op de hoogte van financiële problemen van de school, maar heeft dat tegen Omroep Flevoland ontkend om de zaak in de doofpot te stoppen.

Willard Woord is samen met Jan Hakvoort en Jan Sinke uit de SGP-fractie gezet door het partijbestuur. Dat is gebeurd, omdat zij weigeren persoonlijke e-mails af te staan aan een particulier recherchebureau. Dat doet in opdracht van burgemeester Van Maaren onderzoek naar het lekken van een vertrouwelijk stuk over het Berechja College aan Omroep Flevoland.

Volgens Willard Woord is dit onderzoek een afleidingsmanoeuvre van het college. Volgens Woord wordt met het onderzoek geprobeerd informatie over het Berechja College geheim te houden. Er zouden fouten zijn gemaakt die niet in de openbaarheid mogen komen. Daarnaast zou het college van b en w hebben gelogen tegen Omroep Flevoland dat het niets afwist van de slechte financiële situatie van de school.

Er speelt meer

Volgens het SGP-partijbestuur op Urk speelt er vast meer dan alleen de e-mails, maar daar is het niet van op de hoogte. Dat zegt voorzitter Louw van der Zwan.

Volgens hem is alleen de kwestie van de e-mails bekend bij het partijbestuur. En dat is volgens Van der Zwan zo hoog opgelopen, dat het partijbestuur de breuk niet meer kan lijmen. Maar als Willard Woord, Jan Hakvoort en Jan Sinke terugkomen op hun beslissing en wel inzicht geven in hun e-mailverkeer, mogen ze weer terugkeren in de fractie.

Overigens zijn er volgens Van der Zwan genoeg raadzetels om de coalitie in stand te houden.
De kwestie heeft overigens ook geleid tot een scheuring binnen het SGP-bestuur op Urk. Bestuurslid Albert Pieter Hakvoort (geen familie) is het niet eens met de gang van zaken en heeft zijn functie neergelegd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer