Politiek overvallen door steun aan Berechja College

Flevoland 12 december 2014
Verschillende politieke partijen in Provinciale Staten voelen zich overvallen door de steun die de provincie wil geven aan het Berechja College op Urk. Het is nog onduidelijk of zij instemmen met die steun. Deze week werd bekend dat Gedeputeerde Staten een half miljoen euro willen uittrekken om het Berechja overeind te houden.

EERST ONDERZOEK

Fractievoorzitter Peter Pels van de PvdA wil eerst weten hoe de problemen bij het Berechja zijn ontstaan. Hij vindt het geen taak van de provincie een school overeind te houden. Zeker niet als de problemen zijn ontstaan door wanbeleid. Michiel Rijsberman van D66 voelt zich door Gedeputeerde Staten voor het blok gezet. Ook hij vindt het geen taak van de provincie een school te redden. Hij wijst er op dat de provincie geen geld beschikbaar stelde toen de Amarantis Onderwijsgroep in Almere een paar jaar geleden in de problemen kwam. Fractievoorzitter Chris Jansen van de PVV vindt het niet onlogisch om het Berechja te redden, maar ook hem zit het dwars dat de Staten niet geïnformeerd zijn.

VOORSTEL GS AFWACHTEN

De VVD wacht het voorstel van Gedeputeerde Staten af. Het CDA zegt wel op voorhand akkoord te gaan met steun aan het Berechja. Die steun van de provincie is belangrijk voor de redding van het Berechja. Het ministerie van Onderwijs draagt 1,5 miljoen euro bij, op voorwaarde dat ook de gemeente Urk en de provincie meebetalen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer