Sportwagenfabrikant Spyker failliet

ZEEWOLDE • Do 18 december 2014 | 15:26 • Donderdag 18 december 2014 | 15:26
Sportwagenfabrikant Spyker uit Zeewolde is failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Spyker kreeg begin deze maand uitstel van betaling en wachtte nog op een overbruggingskrediet.

De curator laat weten tot woensdagavond druk geweest te zijn om te zoeken naar een oplossing maar die bleek niet mogelijk. Er wordt gekeken naar een mogelijke doorstart van een gedeelte van het bedrijf.

Spyker had langer financiële problemen die door het boegbeeld van Spyker, Victor Muller, op een opvallende manier het hoofd werd geboden. Als er geld nodig was ging hij niet lenen, maar kopen. Eerst kocht Muller een F1-team en later nam hij het veel grotere Saab over. Beide acties waren pogingen Spyker weer financieel gezond te maken. Beide avonturen liepen niet goed af. Ook de beursgang van Spyker was geen succes.

Eerder deze maand kondigde Muller nog aan dat het bedrijf wilde fuseren met een Amerikaanse producent van elektrische vliegtuigjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel