PVV niet in provinciale StemWijzer

Flevoland 13 januari 2015
PVV doet niet mee aan StemWijzer
De PVV doet niet mee aan de StemWijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. De partij heeft dat besloten omdat ze het niet eens is met de selectieprocedure van de vragen en stellingen. Het niet opnemen van een stelling over de islam was volgens de PVV de spreekwoordelijke druppel.

Kiezers kunnen de StemWijzer gebruiken om te zien welke partij het beste bij ze past. Alle politieke partijen worden door de StemWijzer gevraagd om 3 belangrijke thema's te noemen. Vervolgens wordt een selectie aan vragen en stellingen gemaakt. De PVV wilde per se een vraag over de islam opgenomen zien worden.

De organisatie achter de StemWijzer laat weten dat te begrijpen, maar zegt dat de PVV geen concrete stelling kon aanleveren die voldoet aan de voorwaarden. Een vraag over de islam zou namelijk wel verband moeten houden met een provinciaal thema. Dat was niet het geval.

Door het besluit van de PVV zal die partij niet verschijnen in het lijstje met resultaten dat mensen krijgen bij het invullen van de StemWijzer.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer