"Gesprekken gemeente en corporaties gaan moeizaam"

Almere 25 januari 2015
Wethouder Henk Mulder van Almere heeft nog geen goede afspraken kunnen maken met de drie grote woningcorporaties in de stad over de bouw van sociale huurwoningen.

Mulder wil dat er in de komende jaren duizend sociale huurwoningen bijkomen, zonder dat er huurhuizen van het totaal afgaan doordat corporaties die verkopen. Die extra huurwoningen zijn nodig om de wachtlijst met tienduizend actief woningzoekenden terug te dringen. De onderhandelingen hierover verlopen volgens de wethouder moeizaam. Mulder voert daarom nu afzonderlijk gesprekken met de drie partijen.

De gemeente Almere, De Alliantie, Goede Stede en Ymere tekenden vorig jaar met elkaar de zogeheten prestatieafspraken. Een bijzonder moment omdat voor het eerst in meer dan twaalf jaar de gemeente en de corporaties weer gezamenlijk om tafel zaten. Die afspraken hielden vooral in dat er samen naar de problemen rond de sociale woningbouw zou worden gekeken. Nu de wethouder tot een concrete invulling wil komen, merkt hij dat de corporaties het moeilijk vinden om financieel aan zijn vraag te kunnen voldoen.

De corporaties laten weten dat de gesprekken in een afrondende fase zitten en zij op dit moment niet willen reageren.Zij kunnen een reactie geven zodra de afspraken zijn getekend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer