Meer schepen sluiten zich aan bij zoektocht vermiste kotter

Urk 31 januari 2015
Het aantal schepen dat in het Kanaal gaat zoeken naar de vermiste kotter Z85 Morgenster wordt de komende dagen uitgebreid. Zaterdag werd bekend dat vier Urker vissersboten vanaf maandagochtend vroeg met zogenoemd mattentuig vanuit Oostende de zeebodem gaan afzoeken. Inmiddels is duidelijk dat ook vier Belgische Eurokotters zich bij deze zoektocht zullen aansluiten.

Verder vertrekt zondag vanaf Terschelling een schip dat gespecialiseerd is in het lokaliseren van wrakken op zee. Deze voormalige viskotter MV Good Hope zal naar verwachting vanaf dinsdag meezoeken. Urker vissers zijn bovendien bezig om een mobiele sonar met een zoekfunctie te installeren op een eigen schip. Naar verwachting kan deze kotter vanaf dinsdag meehelpen bij de zoektocht.

Via de gemeente Urk hebben de vissers ook de Koninklijke Marine om hulp gevraagd. Een woordvoerder van de marine kon zaterdag niet onmiddellijk vertellen of aan dit verzoek tegemoet wordt gekomen. Daarvoor moet volgens haar eerst worden gekeken welke geschikte marineschepen in de buurt zijn en welke andere taken die op dit moment hebben.

De kotter Z85 Morgenster verdween woensdagmiddag op volle zee, tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Van twee opvarenden uit Urk en België zijn de lichamen al gevonden, twee vissers uit Urk en Portugal worden nog steeds vermist.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer