Winkeliers willen vooral horeca op De Deel

Emmeloord 4 februari 2015
Winkeliers willen vooral horeca op De Deel
Ondernemersvereniging BAN in Emmeloord centrum is opgetogen dat de gemeente Noordoostpolder heeft gebroken met ontwikkelaar Provast. Die wilde meer dan 8.000 vierkante meter aan nieuwe winkels bouwen op De Deel.

Het college van burgemeester en wethouders wil nu met de bevolking en winkeliers nadenken over een nieuwe invulling van het plein. Als het aan de ondernemers ligt komt er vooral gezellige horeca op De Deel.

De winkeliers stellen dat de gemeente en de politiek eerder hadden moeten luisteren naar de signalen vanuit de BAN. Die stelde een aantal jaren geleden al dat er gebouwd zou worden voor leegstand.

Horecaondernemers
De wens van Emmeloordse winkeliers voor meer gezellige horeca op De Deel kan ook op steun rekenen van de huidige horecaondernemers aan het plein.

De horecaondernemers denken dat bijvoorbeeld een vergroting van het terrasoppervlakte De Deel en Emmeloord centrum aantrekkelijker zullen maken voor klanten. Voorwaarde is wel dat het plein dan een flinke opknapbeurt krijgt, zoals de gemeente elders in het centrum ook de Paardenmarkt opwaardeerde. Ook vinden ze het belangrijk dat er voldoende parkeerplekken beschikbaar blijven.

De eigenaar van het Voorhuys denkt dat een concentratie van de bestaande Emmeloordse horecaondernemingen op De Deel kansrijker is, dan de komst van nieuwe ondernemers.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer