Scholen staan achter fusie voortgezet onderwijs

Lelystad 13 maart 2015
Groen licht voor plan voortgezet onderwijs
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de drie scholen in het voortgezet onderwijs in Lelystad zegt 'ja' tegen een voorgenomen fusie. Maar pas als er een plan ligt waarin alle gevolgen duidelijk zijn, neemt de raad een definitief besluit.

Dat zegt voorzitter Thijs Vreekamp van de medezeggenschapsraad. Een meerderheid van de raad is het eens met de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL), dat een fusie van de SGL, Arcus en Rietlanden in twee clusters nodig is om het voortgezet onderwijs in Lelystad te versterken. Eerdere plannen vond de raad niet goed onderbouwd.

De SVOL gaat de plannen nu tot oktober uitwerken. Dan wordt duidelijk hoe de nieuwe clusters voor havo/vwo en vmbo eruit zien en welke gevolgen de fusie heeft voor het personeel. Ook moet dan helder zijn welk gebouw wordt afgestoten en hoeveel geld de fusie kost. Pas daarna komt de medezeggenschapsraad met een eindoordeel.

SVOL-voorzitter Barry Lommen is blij met de steun van de medezeggenschapsraad. Het is een helder signaal naar de gemeenteraad dat de drie scholen op de voorgestelde route verder willen. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de huisvesting van de scholen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer